Reisprogramma West Canada Oriëntatie en Relocatie 

 

Dag 1:

Welcome to Canada! Onze reisbegeleider staat al te popelen om jullie te ontmoeten en welkom te heten in het mooie Canada. Hier begint onze 8 daagse reis, in de aankomsthal van het vliegveld en vanwaar we samen de komende 8 dagen gaan genieten van een onvergetelijke reis met vele indrukken & impressies. We brengen U naar het hotel om in te checken en waar we nog een korte introductie geven voordat we U lekker laten uitrusten, relaxen en genieten.

Dag 2:

Vandaag starten we onze dag met een lekker ontbijt en dan gaan we de stad Vancouver verkennen (Mocht U in Calgary starten dan begin vanaf Dag 8 terug te lezen). Een fijne wandeling door Stanley Park en een bezoek aan Granville Island staat ook op het programma vandaag evenals een bezoek aan de plaatselijke “Public Market. Er is genoeg tijd om ee goede indruk te krijgen van de mooie stad voordat we terugkeren naar het hotel waar de rest van de avond vrij te besteden is.

Dag 3:

Na het onbijt checken we uit en gaan we “op weg”. We rijden uit de stad om vervolgens de Fraser Valley in te rijden After breakfast we’ll check out and “hit the road” to drive out of the city and into the beautiful Fraser Valley. Er zullen heel wat geweldige indrukken volgen vandaag! We stoppen in Abbotsford waar we eerst een Nederlandse emigranten familie gaan bezoeken. Zij hebben een bloemenbedrijf en organiseren al enkele jaren het Tulpen Festival. Vandaar gaan we een kijkje nemen op een Blauwe Bessen Boerderij, een van de velen in deze regio maar in dit geval alweer een succesverhaal van een Nederlandse emigrant. Dan gaat het verder naar een Melkveehouder die wel heel goed weet te “spelen” met zijn basisproducten. Er is ijs, kaas, yogurt enz. dus genoeg ideetjes en proeverijtjes. Voordat we ons hotel gaan (op)zoeken en daar inchecken voor 1 nacht gaan we nog wat wijn proeven en waar de basis eng creativiteit in het gebruik van het verschillend fruit light. Een goede afsluiting van een bijzondere dag.

Dag 4:

Vandaag vertrekken we na het ontbijt richting Okanagan, alweer een hele andere regio dan wat we tot dusver hebben gezien en die we dus nu gaan ontdekken. In “The Okanagan” zoals dit deel van Canada wordt genoemd vindt je de enige “desert” dus het enige erkend woestijngebied maar waar wat tegelijkertijd ook een zeer vruchtbaar fruit, groente en wijngebied is en waar o.a. de prachtige Okananan Rivier doorstroomt en het Okanogan meer gesitueerd is en vele andere meren en rivieren natuurlijk. We komen eerst langs de Bridal Falls, te mooi om te passeren dus we gaan dit eens nader bekijken! Dan gaat het verder naar Kelowna waar we zullen ervaren wat er mogelijk is als de oude historie en cultuur mixed met de moderne en hedendaagse technieken en gebruiken. Ook zal er speciale wijn geproefd worden en we zijn nog lang niet klaar, deze dag zal er eentje zijn van vele verschillen, ervaringen en het “proeven”  van historie en cultuur en de verscheidenheid van de natuur. We vervolgen onze weg richting Vernon waar we zullen overnachten maar gaan eerst nog even onze Nederlandse cultuur mengen met de Canadese, we hebben nl. eerder vandaag kunnen ervaren hoe apart dat kan zijn. Dus volgende stop is bij een fruitgaard waar wij heerlijk koffie/thee/fruitdrank of zo gaan drinken met een lekker stuk eigengemaakte taart of ander gerecht uit de bakkerij gaan proeven. Dit bedrijf wordt al 80 jaar gerund door dezelfde familie. Daarna is het tijd om naar ons hotel te rijden, in te checken en uit te rusten na zo’n indrukwekkende dag.

 

Dag 5:

Na ons ontbijt is het weer tijd om onze weg te vervolgen en deze keer gaan we het vruchtbare en (sub) woestijngebied verlaten en rijden we richting de bergen. Jullie zullen de ongelooflijk mooie Canadese Rocky Mountains gaan zien en we gaan door 4 van de 6 National Parks van BC en Alberta rijden nl. Mt. Revelstoke NP, Glacier NP, Yoho NP and Banff NP. Jullie gaan ook het prachtige Lake Louise gaan zien, even het sjieke Fairmont Hotel bezoeken en bekijken en dan gaat het naar Banff waar we inchecken in ons hotel en dan het wereldberoemde, kleine maar zeer toeristische Banff gaan ontdekken op eigen tempo en naar eigen invulling. Gezellig en genoeg eten, drinken en souvenierswinkeltjes. Of gewoon een lekker biertje bij een micro-brouwer.

Dag 6:

Vandaag na ons ontbijt gaan we uitchecken en laten we jullie nog enkele mooie plekjes rondom Banff zien voordat we richting Drumheller rijden wat ten noordoosten van Calgary ligt. We gaan de “Badlands bezoeken, ongelooflijk mooi en gevarieerd gebied en we gaan ook het Royal Tyrell Museum bezoeken waar de grote en echte Dinosaurus skeletten staan en hangen! Uitgestald door de archeologen en wetenschappers die nog steeds in dit gebied graven en onderzoek doen. Vandaar gat het naar de Prairies en gaan we de rest van de dag doorbrengen op een echte Cowboy Ranch/Paarden Ranch waar we zeer welkom zijn, heerlijk verwend worden en het echte leven van de cowboys en indianen kunnen gaan beleven ….zoals het nu is anno 2017! We zullen hier een typische “local lunch geserveerd krijgen en ook ons kampvuur dinner zal heel authentiek zijn, voordat we terugkeren naar onze accommodatie, wat later op de avond. Een unieke ervaring voor ons allemaal. We zullen gedurende onze tijd op de ranch worden voorgesteld aan de paarden waar men mee werkt en aan de verschillende disciplines zoals het FEEL & EAL (equine assistance learning) programma, waar men met paarden en mensen werkt op een wel heel heilzame of therapeutische wijze. “Another Wonderful & Fruitful Day”!

Dag 7:

Na het ontbijt gaan we de omgeving en beetje verkennen in en rond de stad Calgary, ook wel “Cowboy City genoemd (alhoewel er vele hoge wolkenkrabbers staan welke aan de Olie en Gas Industrie behoren en natuurlijk ook het meest geld in het laatje van de provincie Alberta brengen). Dit is een dag vol leuke verrassingen omdat dit het gebied van onze WTG eigenaar is en dus lokale kennis hier zeker een verrassende en toegevoegde waarde heeft.

Dag 8:

Vandaag is de laatste dag (Let OP: de eerste dag als Calgary de startlocatie is dus we gaan dit dan visa-versa doen, Back-To-Back) en we gaan jullie op tijd naar de luchthaven brengen en helpen met inchecken voor jullie reis terug. We wensen jullie dan een veilige en prettige reis en zeggen niet vaarwel maar we zeggen “Tot Ziens In Canada”, in de hoop jullie hier snel weer te kunnen begroeten.

 

WTG: Travel Pure & Simple